Strategische overname PG Security Systems door Fortus

De Fortus Group heeft afgelopen week formeel de strategische overname aangekondigd van PG Security Systems, een marktleidende aanbieder van beveiligingsoplossingen gevestigd in Ridderkerk, Nederland. Dit vertegenwoordigt de eerste transactie van Fortus buiten Ierland en het Verenigd Koninkrijk en de toetreding ervan tot het vasteland van Europa, met name de Nederlandse markt.

De huidige activiteiten van PG Security Systems worden voortgezet met dezelfde mensen en uiteraard met dezelfde kwaliteit aan service en dienstverlening voor al onze klanten..

Wie is Fortus

Fortus is een in Ierland opgerichte distributeur van beveiligingsoplossingen en een bedrijf voor monitoring op afstand, actief vanuit 18 locaties in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Fortus werd opgericht door uitvoerend voorzitter Brian Honan en wordt geleid door CEO Mark Brophy. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Dublin heeft zijn omzet al vergroot tot c. € 110 miljoen in 2023 vergeleken met c. €16 miljoen in 2017 na de integratie van 6 acquisities in 3 jaar, samen met aanzienlijke organische groei gedurende die periode. De overname van PG Security Systems zal de omzet van Fortus Group verhogen tot c. € 130 miljoen. AIB Corporate Banking ondersteunde de transactie met een reeks senior kredietfaciliteiten.

PG Security Systems

PG Security Systems.PG Security Systems, opgericht door Peter Gatowinas, is een Nederlandse marktleider op het gebied van CCTV & Intruder Solution Distribution, gevestigd in Ridderkerk, Nederland. Het bedrijf heeft in totaal 35 mensen in dienst en is de toonaangevende Hikvision CCTV-distributiepartner in Nederland en beschikt daarnaast over vele A-klasse merken met onder andere exclusieve distributierechten voor Jablotron alarm en 'home automation' producten voor de Nederlandse markt. PG Security Systems zal autonoom blijven opereren binnen de Fortus Group onder de deskundige leiding van Peter Gatowinas, het uitzonderlijke managementteam en alle andere specialisten welke momenteel werkzaam zijn en blijven bij PG Security Systems.

Mark Brophy, CEO Fortus Group

Fortus Chief Executive Mark Brophy: “We zijn verheugd PG Security Systems te verwelkomen in de Fortus Groep en zijn verheugd om de Nederlandse markt te betreden met zo’n dynamisch en sterk team dat bestaat uit PG Security Systems. Vanaf de eerste keer dat we Peter en zijn team ontmoetten, was het duidelijk dat zowel PG als Fortus een perfecte match zijn en dezelfde waarden van uitzonderlijke klantenservice en zorg delen; een ethos met echte toegevoegde waarde, marktleidende technische capaciteiten en een toekomstgerichte, geavanceerde benadering van de markt voor beveiligingsoplossingen. Peter heeft de afgelopen 15 jaar een fantastisch bedrijf opgebouwd en we zijn bevoorrecht dat Peter Fortus de opdracht heeft gegeven om zijn bedrijf over te nemen en een nieuwe fase van groei en ontwikkeling in te gaan. Het is onze bedoeling om met Peter samen te werken om in de Benelux een groot bedrijf op te bouwen met een breed scala aan competenties en capaciteiten, vergelijkbaar met wat we in Ierland en het Verenigd Koninkrijk hebben bereikt"

Peter Gatowinas, eigenaar en oprichter PG Security Systems

Peter Gatowinas, directeur van PG Security Systems: “Ik ben trots en vereerd om lid te worden van de Fortus Group om daarmee de mogelijkheden uit te breiden in de markten die we gezamenlijk bedienen met onze toonaangevende en innoverende beveiligingsoplossingen. Beginnende op de Nederlandse markt om van daaruit verdere stappen zetten om de Missie & Visie van Fortus te realiseren met betrekking tot de wens om Europa's snelst groeiende veiligheidsdistributeur te worden. Ik heb er nu al vertrouwen in dat PG Security Systems samen met de Fortus Groep de groei kan en zal versnellen. Daarnaast wil ik Mark Brophy en zijn team bedanken voor de goede samenwerking tot nu toe. Marks scherpe analytische vaardigheden en de Ierse gastvrijheid in het algemeen zijn voor mij waardevolle kwaliteiten waarop een solide, succesvolle relatie kan worden gebouwd. Ik ben blij dat ik vanuit zakelijk perspectief een bijdrage heb kunnen leveren aan deze samenwerking en ik zal betrokken blijven bij de toekomstige ontwikkelingen van de Fortus Groep.”

Additionele informatie over Fortus

De Fortus Group heeft zes hoofdsegmenten: CCTV, inbraakdetectie en alarmering, toegangscontrole, brandveiligheid, poortautomatisering en bewakingsdiensten op afstand. Het bedrijf staat op de eerste plaats in Ierland met een aandeel van circa 33% in de markt voor beveiligingsdistributie. Fortus is een business-to-business groep die uitsluitend verkoopt aan installateurs, die het product bij de eindgebruikers installeren.


Website van Fortus: klik hier

Homepage: klik hier



Terug

  • Nieuws

    PG Security Systems brengt u vandaag een update uit het Hikvision assortiment, met o.a. de Darkfighter PTZ, WDR…

  • Vacatures

    • Klik hier om onze vacatures te bekijken
    • Heeft u vragen? Klik hier voor onze contactgegevens 

  • Cursussen

    Wilt u graag meer weten over onze producten? PG Security Systems geeft regelmatig trainingen en cursussen!

  • Downloads

    Bent u op zoek naar software, handleidingen, catalogi of presentaties? U kunt ze vinden in ons downloadcenter…

  • Medewerkers

    Bent u benieuwd wie de drijvende krachten zijn achter PG Security Systems? Wij stellen ze graag aan u voor!

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in:
© 2024 PG Security Systems